5,3% ръст на германските туристи у нас през 2017 г.,

...
 5,3% ръст на германските туристи у нас през 2017 г.,
Коментари Харесай

5% ръст на германските туристи у нас

 5,3% растеж на немските туристи у нас през 2017 година, регистрира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с основния изпълнителния шеф на групата TUI Фридрих Юсен. Двамата разговаряха в границите на срещата на министрите на туризма от Г20 в Буенос Айрес. По думите й броят на туристите от Германия възлиза на 870 хиляди, което значи, че страната се подрежда в Топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм в България.
Много положителни са индикаторите и за този зимен сезон. За интервала декември 2017–февруари 2018 година визитите на немски туристи в страната ни са 41 804, като растежът по отношение на декември 2016–февруари 2017 година е 7%, добави министър Ангелкова.

Тя посочи, че се работи старателно за одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация, като се залага на цифровия маркетинг и интернет връзките.

Важен приоритет е разширението на крилата на сезона, за това създадохме 8 културно-исторически дестинации, а в този момент приключваме 12 винено-кулинарни и 8 балнео- и СПА, с което целим да притеглим повече гости отвън дейните месеци за пътешестване, акцентира туристическият министър.

“България е непрекъснато разрастващата се туристическа дестинация ”, акцентира Фридрих Юсен. Изпълнителният шеф на групата TUI увери, че компанията ще продължи взаимната работа с Министерството на туризма за промотиране на България като дестинация за отмора пред клиенти си от целия свят.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР